luni, 8 iulie 2013

Iisus vindecă un cal.

Din "Evanghelia Vieții perfecte"

Iisus vindecă un cal.  

1. Și sa întâmplat că Domnul a plecat din oraș și a mers în munți cu ucenicii Săi. Și au ajuns la un munte cu trasee foarte abrupte. Acolo ei s-au întâlnit cu un om cu un animal de povară.    
2. Dar calul sa prăbușit, pentru că era supraîncărcat. Omul l-a lovit până sângele a curs. Și Isus s-a dus la el spunând, "Fiu al cruzimii, de ce iti lovesti animalul? Nu vezi că este mult prea slab pentru sarcina sa și nu știi că suferă? "    
3. Dar omul a raspuns: "Ce ai să faci Tu cu el atunci? As putea sa-mi lovesc animalul cat de mult imi face placere, pentru că îmi aparține, și l-am cumpărat cu o sumă destul de mare de bani. Intreaba-i pe cei care sunt cu tine, pentru că ei sunt din satul meu și știu cu aceasta. "   
4. Și unii dintre ucenicii au răspuns, zicând, "Da, Doamne, este așa cum a spus el, am fost acolo când a cumpărat calul." Și Domnul a replicat, "Nu vezi atunci cum sângerează, și nu auzi cum se vaieta și boceste? " Dar ei au răspuns spunând," Nu, Doamne, nu auzim că geme sau boceste. "    
5. Și Domnul a devenit trist și a spus, "Vai de voi, pentru că din dobitocia din inima voastra, nu auziti cum geme și plânge Creatorului său ceresc pentru milă, dar de trei ori vai de cel împotriva căruia plânge și se vaieta in chinul lui! "     
6. Și El a inaintat și a atins calul, iar animalul s-a ridicat, iar rănile sale au fost vindecate. Dar El a zis omului: "Du-te pe calea ta acum și de acum înainte nu mai lovi, dacă si tu, speri să găsesti milă."    
7. Și văzând ca oamenii vin la El, Isus a spus ucenicilor Săi: "Din cauza bolnavului, eu sunt bolnav, din cauza flămândului, eu devin flămând, din cauza însetatului, eu sufar de sete."   
8. Și El a mai spus, "Am venit să pun capăt jertfelor și sărbătorilor de sânge. Dacă nu încetati să oferiti și consuma carne și sânge de animale, mânia lui Dumnezeu nu va înceta să vină asupra voastră, așa cum a venit la strămoșii voștri în pustiu, care se complăceau în consumul de carne și au fost umpluti cu putreziciune și consumati de ciumă." (Cap. 21)

0 comentarii: