Categorii
- Ce este constiinta?
- Cine este EL?
- Conditia noastra
- Constiinta:centrul Universului
- De ce murim?
- Dilemele Bibliei
- Extraterestrii in Biblie
- Iluminatii stiu viitorul?
- In ce sa CRED?
- Mesaj de Craciun
- Natura realitatii
- Protejati animalele
- Relatii conjugale
- Semneaza petitia Salvati Animalele
- Sunt oamenii rai?
- Teoria astronautului antic
- WC-ul Umanitatii
Links
Pentru un telescop
luni, 4 iulie 2011
Realitatea,visul si moartea
Am cateva intrebari la care nu le gasesc raspunsul adevarat.Cine va citi aceste randuri poate imi va da un raspuns instant,de moment,cum am mai primit pe unele forumuri,dar gandirea superficiala nu este de ajutor.
Prima problema ar fi distinctia dintre realitate si imaginatie,vise.Visele.Pot fi visele o poarta catre alta lume? Poate cea de dincolo? Sunt visele dictate de subconstient? Se produc visele cum vrem noi,sau sunt independente de vointa noastra? Pentru ca daca sunt independente,atunci subconstientul actioneaza ca o entitate separata de noi:face ce vrea,iti proiecteaza ce vis vrea. Dar poate subconstientul actiona la nivel constient? Poate schimba ceva si cand nu visezi?
Se poate transforma subconstientul in dusmanul nostru? Cred ca el colecteaza informatii vizuale,auditive,dar si stari ,emotii ,pe care le avem in timpul zilei,si pe care le transforma in vise. Iar in vise se proiecteaza de multe ori chiar ce ti-a fost frica sa se intample,iar alteori, ceea ce chiar ai dorit sa se intample. Este foarte impredictibil si surprinzator subconstientul.
Este o mare diferenta dintre lumea reala,tangibila in care traim,si lumea viselor,in care se gasesc tot actiuni,persoane,sentimente,insa nimic real, nimic tangibil. Sunt intr-adevar fenomene normale,naturale,pe care pana si animalele le au.Ce ma uimeste pe mine este ca somnul poate fi asemanat cu moartea.In timpul somnului nu esti constient de tine.Moartea insa poate fi intrarea intr-un somn adanc,din care nu te mai poti trezi pentru ca organismul tau nu-ti mai permite.Daca e asa,inseamna ca pierzi contactul cu aceasta lume definitiv, deoarece dupa cum am mai spus,in timpul somnului nu mai esti constient de tine.Motorul care te-a facut sa stii ca esti in aceasta lume,s-a oprit.Deci din asta reiese ca spiritismul este fals.Pentru ca cel care te aduce inapoi la realitate este trupul.
In aceasta viata ne jucam cu realitatea si visele.Putem sa ne amintim ce-am visat,dar numai cand ne trezim,cand stim de noi.Visul are legatura deci cu memoria.Cand un vis se declanseaza, automat este inregistrat de memorie.Astfel,nu ti-ai fi amintit de el.Insa amintirea visului este amestecata cu realitatea.Ai putea spune ca s-a si intamplat ce ai visat, odata ce s-a inregistrat in memorie ca o experienta pe care si in realitate o poti avea. De aici ma duce gandul la o concluzie iesita din comun pentru unii : realitatea este ca si visul.Numai ca in realitate actionezi tu cum vrei,iar in vis,altcineva ,cum e subconstientul,iti dicteaza ce vezi,si ce sa faci.El are tot controlul,tu doar asteptand sa se intample ceva.
De exemplu: Visezi ca te fugareste un caine urias.E un cosmar.Tu nu poti face nimic sa scapi de el.Nici cel care crezi ca esti tu, nu face ce vrei tu. Nu poti decide nimic. Esti doar un spectator la un film.Insa idenitatea ta este sigura: tu esti cel fugarit. Se poate ca acel caine sa te prinda si sa te muste sfasiindu-ti piciorul pana la os,insa tu nu poti face nimic,pentru ca cel care stii ca esti tu,nu actioneaza deloc cum ai vrea.Si asta te inspaimanta si mai mult. De aici se naste o alta intrebare: Daca exista viata dupa moarte,iar visul intr-adevar este o poarta catre lumea de dincolo,atunci inseamna ca dupa ce mori,tu nu poti controla experientele. Poti trece prin clipe dramatice fara sa te mai poti "trezi"
Ramane de vazut.Pentru ca teoriile sunt multe.Cei care m-ar combate sunt cei care cred ca visele se produc numai cu ajutorul creerului,deci,numai in timpul vietii.
La acest articol nu am fumat nimic.
Publicat de
Lupu Victor
la
06:20
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!
Trimiteți pe X
Distribuiți pe Facebook
Etichete:
Natura realitatii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Hi,
Frumos blogul, felicitari! Go Veg for all!
Imi place ca iti pui intrebari fundamentale, uneori avem impresia ca nu exista raspunsuri la acestea... te-ai gandit ca atunci cand te trezesti dimineata si iti aduci aminte ce ai visat sau spui ca nu ai visat nimic asta face parte tot din perceptie, acea perceptie la modul prezent, nu te mai poti intoarce nu? Nu te mai poti intoarte in "trecut" in acea clipa in care ai visat sau nu ai visat, momentul somnului... Poti trai somnul constient? In treaza constiinta? Oare visele sunt interpretari in monmentul prezent, in momentul in care iti "amintesti acel vis? de multe ori se intampla sa imi aduc aminte de vis dupa ce am vazut in viata reala ceva asemanator similar cu ce am visat... nu cumva sunt imagini create in acel moment si interpretate de catre minte ca fiin vise?
Subiectul moarte, multi atei spun ca moartea este ceva asemanator cu somnul, nu simti, nu vezi, totul este intuneric... nu cumva si astea sunt simple perceptii? Simple interpretari ale mintii asa cu percepem si visul sau asa cum percepem un mar in mana noastra sau iarba care este verde? Face parte tot din domeniul perceptiilor. Cum poti defini ceva ce nu cunosti, nu ai vazut si nu ai trait in afara percepriilor? Poti sa iti imaginezi ceva inafara lor, ceva ce nu ai vazut niciodata, ceva la fel ca moartea? Iti poti imagina? In afara realului perceput de noi nu iti poti imagina nimic, iti poti imagina un monstru sau un varcolac,da, insa acesta este alcatuit din elemente reale nu? Are maini picioare ochi etc...
:)
Mariana
Ateism sau religie... ambele cred ca sunt gresite, a percepe prin asta realitatea este eronat, cele doua limiteaza din start perceptia si mintea naturala care in mod firesc ar trebui sa perceapa clar lucid, asa cum spuneai si tu despre consumul de carne, este vorba doar de constiinta, cati dintre noi sunt constienti?
Realitatea este dincolo de aceste concepte care ingradesc constiinta, concepte precum religia sau ateismul. Din start judecand in functie de asta, gandirea functioneaza dupa un sistem dihotomic limitat.
Asa cum stiinta evolueaza continuu, de la clasic spre cuantic... nefacand altceva decat sa descopere ceea ce a existat dintodeauna, fara a creea nimic nou... doar infatisand ceea ce exista. Cate mai sunt de descoperit?
Trimiteți un comentariu