vineri, 24 decembrie 2010

Povestea porcului . Holocaust

    E Craciunul....Toata lumea e fericita..ura,ura,ura...sarbatorim nasterea lui Isus.Astazi se comemoreaza ziua cea mare cand Isus s-a nascut pe aceasta planeta din pantecele Mariei.Suntem bucurosi,deci haideti sa omoram ceva in cinstea lui.In saptamana premergatoare Craciunului toata lumea cauta un porc.Imaginati-va cum se duce la piata un orasean si intreaba pe negustor: "Cate kile are?Cate luni are?Ce i-ai dat de mancare?" Oare de ce intreaba aceste lucruri? Sa-l duca acasa sa-l creasca si sa-l tina ca animal de casa? Nu.M-am gandit eu.Ochiul clientului e dupa sunca si carnea lui.Il masoara din ochi si-si imagineaza o bucatica din el in cratita.Oare la ce se gandeste pruncul din iesle cand vede ca in ziua lui de nastere se aud tipete dureroase pe tot globul?Cred ca de Craciun fumul de la parlitul porcilor ajunge pana in spatiu,c-ar si cum planeta a tras un fum de tigara.
    Ve-ti gandi ca nu sunt sanatos la cap cand cititi aceste randuri.Priviti adevarul in fata,nu va mai ascundeti dupa degete.Chiar va invit sa comentati ce doriti despre acest articol.Dar mesajul meu este unul foarte pesimist:mai avem MULT,MULT,FOARTE MULT ,pana vom evolua,pana vom sarbatori cum trebuie Craciunul (e doar un exemplu ) si vom vedea ca fericirea in masa a populatiei este una meschina prin suferinta animalelor,din care categorie stiti foarte bine ca facem si noi parte.
P.S.:V-ati pus vreodata intrebarea: daca n-ar exista industria carnii,cati oameni ar pune mana pe un cutit sa taie un animal?

0 comentarii: