miercuri, 28 decembrie 2011

Exact ca un animal



M-am gandit la conditia noastra. Ne limitam la conditia unui animal, oare?Vrem mai mult de la viata noastra? Eu cred ca da, odata ce suntem domnitorii acestei planete. Din pacate, suntem sortiti pieirii.

Un pui de animal are aceleasi sclipiri in ochi ca si a unui copil. Un catel se joaca cel mai mult cand e pui.
Lafel si animalele pe care le mancam. Daca traim pe afara ca ele, cautam o patura sa ne incalzim, cautam sa mancam ceva pentru a nu muri, si cu aceeasi limba ca si ele, gustam hrana. Avem acelasi metabolism, ca animalele. Imbatranim fiecare dupa specia lui.  Ce este atat de special la om? Ce diferenta este oare? Daca te-ai nascut om, crezi ca esti mai diferit de ele? De unde stii tu? Si alte specii poate considera despre ele ca sunt si ele speciale.

Le este asa de usor oamenilor sa zica: Azi am taiat porcul. Dar nu vad ei oare ca acel animal este atat de asemanator cu omul? Inima de porc este transplantata la om si alte organe sunt transplantate, nu numai inima, pentru a salva vieti.

De ce sa mananci ceva ce tu deja ai in tine? Iti mai trebuie o inima? Poate un ciolan? O coasta? Sau ce poti face dintr-un animal, si din tine nu poate fi facut? Nu poti face costita de om? Sau o inima in sange? Carnati din om? Ba se pot face. Matele tale sunt ca matele lor, inima , toate organele tale, mambrele, nasul, gura, ochii tai, sunt ca si ale lor. Toate au aceleasi functii pentru a ne tine si pe noi, si pe ele in viata. Sau nu vezi asta? Oare cum vezi omule?

Cum vezi un animal? Ce e cu sangele ala? Nu va aminteste de nimic? Nu iti curge si tie acelasi sange prin vene? Esti legat la ochi ca un zombi? Nu e scarbos deloc sa musti dintr-un cadavru? Numai cuvantul "mort" va da frisoane.Dar in farfurie ce aveti? Ficat? Inima? Coaste? Ce aveti acolo? Asta ma pune sa ma intreb: daca omori un om e un lucru anormal? Carnea lui are exact aceleasi proprietati ca ale unui animal. Costiinta nu lucreaza deloc. Mancati lesuri, si considerati ca daca aveti carne in mancare, nu sunteti saraci. Ba sunteti saraci, la minte, chiar daca aveti bani. Cumparati ceva ce ar trebui sa aruncati.
Deschide-ti ochii.

1 comentarii:

bughy spunea...

le putem face pe toate doar daca te oferi tu voluntar