sâmbătă, 20 octombrie 2012

Legătura dintre Potop și Sodoma și Gomora.



În cazul în care facem conexiunea fii ai lui Dumnezeu, care s-au împerecheat cu oamenii, erau defapt îngeri, atunci ar trebui să fie clar faptul că atât trimiterile din Iuda, cat si din Petru, despre care am vorbit anterior, se face aluzie cu privire la acesti Fii ai lui Dumnezeu, care au păcătuit.

Când citiți aceste două pasaje din Scriptură - Iuda 1:6-7, și 2 Petru 2:4 - ambele trimiteri sunt legate de distrugerea Sodomei și Gomorei. Iuda menționează că sodomiții s-au dat la trup ciudat. Acest termen, care în limba greacă este: "heteros", {ajlloiovw}, este tradus ca "Altii". Este revelator, nu? Mergem mai departe în acest caz, vedem de ce Sodoma și Gomora sunt legate în mod specific de acesti îngeri care au păcătuit, vorbiti de către Petru, și Iuda. Vom scoate două pasaje din scriptură pentru analiză, si anume din Geneza:


Geneza 18:20-22
20. Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu.
21. Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu".
22. De acolo doi din Oamenii aceia, plecând, S-au îndreptat spre Sodoma, în vreme ce Avraam stătea încă înaintea Domnului.


Geneza 19:4-9
4. Dar mai înainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetăţii Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tânăr până la bătrân, au înconjurat casa,
5. Şi au chemat afară pe Lot şi au zis către el: "Unde sunt Oamenii, Care au intrat să mâie la tine? Scoate-I ca să-I cunoaştem!"
6. Şi a ieşit Lot la ei dinaintea uşii şi, închizând uşa după dânsul,
7. A zis către ei: "Nu, fraţii mei, să nu faceţi nici un rău.
8. Am eu două fete, care n-au cunoscut încă bărbat; mai degrabă vi le scot pe acelea, să faceţi cu ele ce veţi vrea, numai Oamenilor acelora să nu le faceţi nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperişul casei mele!"
9. Iar ei au zis către el: "Pleacă de aici! Eşti un venetic şi acum faci pe judecătorul? Mai rău decât Acelora iţi vom face!" Şi repezindu-se spre Lot, se apropiară să spargă uşa.


Deci, ceea ce găsim aici, este că cetatile Sodoma și Gomora sunt atât de incredibil de rele, incat Dumnezeu nu le mai poate suporta. Este într-adevăr aceasta cauza? Dumnezeu trimite personal pe cei doi îngeri să le distrugă. De ce? Când mă uit la orașele de astăzi, cum ar fi Los Angeles, New York, mă întreb de ce Dumnezeu nu le-a distrus încă. Orașele de astăzi sunt pline de nenorociți răi. Ce au facut Sodoma și Gomora mai exact, ceva ce e mai rău decât ceea ce avem azi?

Sapand mai adanc, ce a vrut să spună Dumnezeu când a spus, "Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu"."?
 In Geneza 19:4-9, găsim exact ceea la ce Dumnezeu se aștepta. Oamenii din Sodoma și Gomora au văzut doi îngeri care intrau în oraș, și au fost atât de fascinati cu dorinta sa ii violeze, ca lor nu le păsa nici chiar de fiicele virgine ale lui Lot, pe care acesta le-a oferit în schimb! Ar putea fi la fel cum gasim în mitologia greacă, ca imperecherea cu aceste fiinte sa fi fost eventual, de o plăcere dincolo de ceea ce știm noi sexul sa fie.
Aceasta imoralitate sexuală este posibil la ceea ce si Dumnezeu se aștepta - și acesta este motivul pentru care Sodoma și Gomora au fost distruse. Sodoma și Gomora au fost un refugiu de imoralitate sexuală, chiar și cea între îngeri căzuți și oameni.

De ce Noe?

Imoralitatea sexuală găsită în Sodoma și Gomora este aceeași cu cea găsită în Geneza 6, și a fost, probabil, ceea ce a dat nastere la Potopul lui Noe. Când Dumnezeu a distrus întreaga lume, în potopul lui Noe, a fost din cauza îngerilor care au păcătuit. Atunci când Fiii lui Dumnezeu au început să se împerechere cu fiicele oamenilor la acea vreme, după aceea pământul a fost plin de giganți răi. Aceste ființe corupte au dominat planeta, și au fost motivul pentru care lui Dumnezeu i-a părut rău că a făcut vreodată omul.

Dar Scriptura afirmă că Noe a căpătat har în ochii Domnului, și că Noe a și umblat cu Dumnezeu, și a fost perfect în generațiile lui. Harul pe care l-a căpătat Noe în ochii Domnului, cred ca vorbește despre percepția lui Noe a ochilor lui Dumnezeu. În ceea ce privește mersul pe jos cu Dumnezeu - ei bine, Noe a fost un tip exceptional! Dar la ce se referă perfect în generațiile sale? Cuvântul "Perfect", se traduce prin "tamiym" {ymiT}, care înseamnă "fără cusur". Noe, genetic vorbind, a fost un om cu tulpina pura, nu un gigant corcitură.

Geneza 6:8-9
8. Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu.
9. Iată viaţa lui Noe: Noe era om drept şi neprihănit între oamenii timpului său şi mergea pe calea Domnului.


Ceea ce cred că s-a întâmplat în acele zile, a fost planul lui Satana de atac, pentru a preveni nașterea lui Mesia. Isus nu ar fi putut fi născut dintr-o linie corupta de îngeri căzuți. Isus a trebuit să se nască Fiul Omului, și Singurul Fiu Născut al lui Dumnezeu. Deci, pentru a-l impiedica pe Satan sa corupa întreaga rasă umană, Dumnezeu a anihilat complet întreaga lume, pentru că la acel moment, cea mai mare parte a structurii genetice umane, cu excepția familiei lui Noe, a fost poluata. Apoi, după Potopul lui Noe, Dumnezeu a promis ca El niciodată nu ar distruge lumea din nou. Notă: El nu a promis ca El nu va distruge niciun oraș. Geneza 6:4 menționează că fiii lui Dumnezeu si împerecherea cu oamenii nu s-a sfârșit nici după potop. Mențiune scurtă a "... în acele zile, și, de asemenea, după asta", se referă la faptul că îngerii căzuți, fii ai lui Dumnezeu, au continuat să păcatuiasca cu fiicele oamenilor, și cu barbati, în cazuri de homosexualitate, așa cum se găsește în Sodoma și Gomora, chiar și după potop.

Dumnezeu simte la fel acum despre acest păcat, așa cum a făcut-o atunci. Incidente după potop au continuat să crească in numar, deoarece se vorbește de cateva rase de giganți în Scriptură ca existând în lume, după potop. Ei cu siguranță nu au fost forța dominantă în lume, cum au fost inainte. Cred că motivul se datorează faptului că Dumnezeu a facut intelegere cu Nephilim, și cu îngerii căzuți împerecheati cu oamenii. Când incidentele au crescut în anumite orase, cum ar fi Sodoma și Gomora, Dumnezeu a intervenit și imediat i-au exterminat. Sodoma și Gomora, probabil, nu au fost singurele locuri in care a adus mania lui Dumnezeu, pentru că Iuda 1:7 menționează au existat alte orase - " ca Sodoma și Gomora, și cetățile dimprejurul lor, în același fel ..."

 

0 comentarii: