duminică, 14 octombrie 2012

Fiii lui Dumnezeu - îngeriiÎntr-adevăr, chiar dacă contextul expresiei Fiilor lui Dumnezeu așa cum este menționat în Geneza si Iov arată îngeri, mulți au considerat această posibilitate exagerata, pentru ca e prea ciudata pentru o interpretare. Există, de asemenea, unele conflicte aparente. Pot îngerii sa faca sex?!? Daca spunem "Nu", pare să contrazică Geneza 6. Daca spunem "Da", pare să contrazică Matei 22:30, Marcu 12:25,  și Luca 20:34-46 (Îngerii nu se căsătoresc).

Teoria setiților sugerează că descendenții din linia lui Set, după voia lui Dumnezeu (al treilea fiu al lui Adam), s-au împerecheat cu descendenții din linia rea a lui Cain. Acest fapt explica de ce nascutii lor au fost Nephilim (gigantii), monstruozități genetice ale naturii? Nu. Acum, dacă s-ar ține cont de teoria setiților, aceasta ar putea sa sugereze ca nefilimii (giganți), au fost aberații, deoarece acestea au fost produse între oameni slăviți ai liniei lui Set, și păcătosi, oameni mai puțin glorificați din linia lui Cain. Deci, originea gigantilor ar putea fi explicată ca o anomalie creata de diferențele de glorie.

Fiii lui Dumnezeu pacatuiesc puternic în imperecherea cu fiicele oamenilor, în atât de mult că au fost aruncați și închiși în întuneric și în așteptarea judecatii. Scriptura nu afirmă că au comis adulter, desfrânare sau în afara sferei căsătoriei. De ce a fost un asa păcat pentru descendenții de linia lui Set sa se casatoreasca cu descendenti ai liniei lui Cain? Nicăieri în Scriptură nu este nicio sancțiune impusă liniei lui Set. Dumnezeu a declarat israeliții nu ar trebui să căsătorească cu non-israeliți, iar acest lucru a fost menționat în mai multe locuri din Scriptură, din cauza importanței în angajamentul lui Israel cu Dumnezeu. Dacă această distincție a fost făcută pentru israeliți, și a fost subliniat de atâtea ori în Scriptură, de ce o sancțiune similară pe linia lui Set ar fi complet absentă din Scriptură?

Mai departe, de ce copiii unei astfel de linii evlavioase, linia lui Set, ar fi în mod inerent rea, cum a fost cea a uriașilor, NephilimCineva ar putea crede ca ceva mai bun va veni de la descendenții fiilor glorificați ai lui Dumnezeu, cel puțin prin întâmplare. La urma urmei, cel puțin un părinte era dintr-o linie glorificata. De ce au fost toti descendenții lor rai?

Salvand cel mai bun argument pentru sfarsit, am descoperit că e practic imposibil ca teoria setiților sa fie adevarata, din cauza unei erori de logică. În potopul lui Noe, în conformitate cu teoria setiților, toti Cainiții au fost uciși. Acest lucru s-a putut intampla din două motive. Mai întâi de toate, Dumnezeu a binecuvântat pe Noe și copiii săi în Geneza 9:1.

Geneza 9:1
Şi a binecuvântat Dumnezeu pe Noe şi pe fiii lui şi le-a zis: "Naşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!

Daca Noe, Sem, Ham, sau Japeth, ar fi avut vreo soție descendenta din linia lui Cain, acestia nu ar fi fost binecuvântati! (Rețineți că fiii lui Dumnezeu, care au păcătuit au fost aruncați în iad și în așteptarea hotărârii (Iuda 1:1-6, 2 Petru 2:4-6)).

În al doilea rând, de la cei trei fii descendenții direcți ai lui Noe, nu Nephilim (gigantii) nu este deloc menționata descendența lui decat până după multe generații. Dumnezeu nu a avut nici o intenție de a continua existența unor giganți rai pe pământ. El a vrut ca pământul sa înceapa cu o binecuvântare - odihnit, curat, și sfânt. De unde au venit acești giganți, dacă nu de la familia lui Noe?

Dacă Dumnezeu a purificat pământul, și toți descendenții din linia lui Cain au fost distrusi în inundația lui Noe, atunci cum nefilimii s-au întors pe pământ după potop? Pentru ca Geneza 6:4 afirmă clar că fiii lui Dumnezeu au continuat sa se împerechere cu fiicele oamenilor, și cu descendenți care erau uriași, chiar și după potop. Prin acesta ar trebui să devină, prin urmare, evident teoria setiților este imposibila, deoarece setiții nu ar fi putut sa se imperecheze cu Cainiții, în cazul în care nu au mai existat Cainiții!

Cu toate aceste lovituri împotriva teoriei setițilorgasesc explicația a fiilor lui Dumnezeu ca fiind îngeri să fie mult mai plauzibilă decât daca ar fi fost descendenții glorificati din linia lui Set.

Dar, daca fiii lui Dumnezeu erau îngeri, întrebarea rămâne: Cum se face, că îngerii pot face sex?!? Voi răspunde la această întrebare, dar înainte de asta, voi oferi mai multe dovezi în sprijinul fiilor lui Dumnezeu ca fiind îngeri.


Dovezi justificative îngerii care au păcătuit, au fost de natură fizică - și au fost, în fapt îngeri - pot fi descoperite prin analiza descendentilor lor, "Uriașii", de asemenea, mentionati ca "Rafa", sau "Refaimi", care au fost giganți. Trimiterile la aceste jumătati de rase, se regăsesc în Scriptură ori de câte ori apare cuvântul gigant. (Nephilim: Geneza 6:4; Numeri 13:33; Rafa, de asemenea, tradus Refaim: Deuteronom 2:11, 2:20, 3:11, 3:13; Iosua 12:4, 13:12, 15:8, 17 : 15, 18:16; 2 Samuel 21:16, 21:18, 21:20, 21:22, 20:4 și 1 Cronici, 20:6, si 20:8).

De ce nu au fost acești descendenți oameni normali? Acest lucru poate fi atribuit a doi factori.
În primul rand, parintii lor ar putea fi genetic, specii diferite de umanoizi, adică, cum ar fi o ușoară diferență între un cal și un măgar, care, atunci când s-au împerecheat, împreună, produc urmasi mutanti de catâri. Goliat, de exemplu, gigantul renumit lovit de regele David, nu a fost doar un gigant, dar a fost, de asemenea, remarcat ca având șase degete la ambele mâini, și șase degete la ambele picioare (2 Samuel 21:20)Nu suna aceasta ca o anomalie, o mutatie genetica?

În al doilea rând, nivelul de glorie al îngerilor, care au păcătuit sexual cu oamenii, a fost mai mare decât al umanitatii, care ar putea fi responsabili de anomalii supranaturale. Luați în considerare faptul că Scriptura afirmă existau legende cu privire la aceste entități. Descendenții zeilor, (de exemplu, găsite în mitologia greaca, si India (Vedas), nativii americani (Anazasi, Hopi, Navajo), precum și evidențe la chinezi, au fost de multe ori raportati a avea puteri supranaturale, care este, probabil, motivul pentru care au fost personaje legendare, și chiar venerate, în unele cazuri.

Cred că aceste monstruozități genetice au fost o combinație a celor două diferențe genetice, dintre îngerii care au păcătuit, și oamenii de pe pământ. În ceea ce privește puterea și dominația, cred că ei au fost proiectati genetic pentru a cuceri lumea. Fiii lui Dumnezeu s-ar fi putut manipula genetic prin experimente pentru ca descendentii lor sa fie cei mai dominanticat mai puternici posibil.


1 comentarii:

Anonim spunea...

interesant articol.ca sa spun drept,eu mereu asta am inteles,ca sunt ingerii decazuti,nu exista alternativa.info:am ajuns aici cautand altceva,dar mi-a parut interesant.felicitari.