luni, 11 martie 2013

Căsătoria și sexul printre îngeri




Acum, că toate probele ce au fost prezentate, sprijină teoria Fiii lui Dumnezeu din Geneza 6 au fost îngeri, voi ajunge în cele din urmă la întrebarea privind ingerii si sexul.
 Exista sexul printre îngeri?  Isus a spus îngerii nu se imperecheaza, nici nu se căsătoresc (Matei 22:30, Marcu 12:25 și Luca 20:34-46). Dacă acest lucru este așa, atunci cum ar putea fii ai lui Dumnezeu, îngeriisa aiba relații sexuale cu fiicele oamenilor?

Ar trebui remarcat faptul că în timp ce Isus afirmă în Matei 22:30, Marcu 12:25 și Luca 20:34-36, că vom fi ca îngeriinici nu se căsătoresc și nici nu sunt dati în căsătorie, El nu spune că este imposibil ca ingerii sa faca sex. Dar a spune că îngerii pot face sex, și totuși nu se căsătoresc, înseamnă că sexul ar trebui să aibă loc în afara sferei căsătoriei. Din nou, avem o alta contradicție aparentă. Relațiile sexuale în afara căsătoriei este definită ca păcătoasa în scripturi, în multe locuri: (Faptele Apostolilor 15:20, 15:29, 21:25, Romani 1:29; 1 Corinteni 6:13, 6:18; Galateni 5:18; și Efeseni 5:3si menționam doar câteva).

Atunci când se face referire la aceste scripturi, este important să realizăm că în nici una dintre ele, nu se arată că relațiile sexuale în afara căsătoriei sunt acceptate. Sexul în timpul căsătoriei este o morală absolută. Boala, gelozia, problemele emoționale și familiile destramate, sunt adesea rezultatele curviei, dar niciodată nu sunt indicate ca a fi motivul pentru care Dumnezeu declară păcatul curviei. În ceea ce privește homosexualitatea, acest lucru este nominalizat ca fiind o urâciune (Romani 1:26-32; Leviticul 20:13), și pe deplin disprețuit de Dumnezeu.

Deci,  ne-am blocat? Cum poate exista sex între îngeri, fără ca instituția căsătoriei să-l limiteze? Teologia mormona găsește o modalitate în Matei 22:30, Marcu 12:25 și Luca 20:34-36. Mormonii interpreteaza aceste versete pentru a înțelege că toate căsătoriile se fac aici, pe Pământ, dar contractul de căsătorie se extinde în cer, pentru că Matei 16:19 afirmă "orice vei lega pe pământ, va fi legat în ceruri." De aceea, căsătoria nu are loc în cer, dar instituția actuala o face. Mormonii se folosesc si de Eclesiastul 3:14 pentru a sprijini natura eternă a contractului de căsătorie, care prevede că:

Eclesiastul 3:14
Am ajuns la cunoştinţa că tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci.

La suprafata, acesta pare a fi un argument solid pentru a susține existența instituției căsătoriei în cer. Atunci când a pus la încercare, totuși, nu este convingator. Interpretarea lui Matei 22:30 a Mormonilor, încalcă una dintre legile primare ale hermeneuticii (standard literar prin care Scriptura poate să fie interpretată), care prevede că Scriptura trebuie să fie interpretată în interiorul contextului său. Pentru a obține o evaluare exactă a Matei 22:30, Marcu 12:25 și Luca 20:34-36, trebuiesc citite pasajele care le preced. Voi lua doar Matei 22:23-29, de exemplu. Acest pasaj este format dintr-o întrebare care a determinat răspunsul lui Isus - ceea ce este Matei 22:30. (La ce bun este un răspuns, dacă cineva nu știe care este întrebarea?) Isus a fost prezentat cu exemplul unei femei care s-a căsătorit cu șapte frați, fiecare murind succesiv unul după altul. Când a ajuns la ceruri, cu cine era ea cu adevărat căsătorita? Isus a răspuns spunând că vom fi ca îngerii - nu se vor căsători, și nici nu se vor mărita. În cazul în care contractul de căsătorie era valabil, Isus ar fi trebuit să precizeze cu care frate ar fi căsătorita, dar El nu a făcut-o!

Deoarece Mormonii cred în poligamie, (sau mai cred încă?), răspunsul Mormonilor s-ar putea foarte simplu "cu toti!" Acum avem o întrebare nouă. Este poligamia plăcută lui Dumnezeu, și dacă da, va exista în cer? Sigur, de ce nu? - NU! Răspunsul este "Nu" la ambele întrebări.

La intrebarea dacă poligamia este sau nu este de fapt un act păcătos, este un pic mai greu a răspunde decât ar putea crede majoritatea oamenilor. Adică, sigur, e ușor pentru cei mai mulți oameni spuna că e greșit - în societatea romaneasca, este considerat gresit oricum. Cum merge treaba cu lucrurile astea? Nu este cumva poligamia un păcat relativ cultural ? La urma urmei, o parte din cei mai multi patriarhi ai Vechiului Testament, au fost poligami. Acest lucru înseamnă că poligamia este acceptabila? Din nou, trebuie să reiterez, absolut nu! Dar, din cauza integrității Vechiului Testamentsunt obligat să elaborez exact de ce poligamia este un păcat.

Permiteți-mi să încep cu păcatul de adulter. Aceasta este una dintre cele zece porunci cu care toată lumea este familiarizata . Ce este mai exact adulterul? Raspuns: Adulterul este atunci când o persoană căsătorită are sex cu altcineva decât partenerul lui / ei de căsătorie, (cu excepția violului - în cazul în care alegerea nu poate fi o opțiune în numele victimei). În cazul în care poligamia nu este un păcat, atunci s-ar putea căsători în mod justificat pe oricine el / ea dorește să facă sex, să scape astfel de păcatul de adulterMergand inca un pas mai departe, s-ar putea extinde la poligamie, grupuri mari de oameni, care, după ce s-au căsătorit, s-ar putea supune astfel la orgii. În cazul în care poligamia nu este un păcat, atunci acest lucru nu ar fi considerat păcătos.

Să spunem doar întreaga Romanie instituie poligamia, căsătoria oamenilor intre ei ajungand la mii, astfel încât in câțiva ani, toți oamenii din întreaga tara sunt casatoriti unul cu celalalt. În scopul de a identifica pe cineva cu care ai fost casatorit, v-ar fi emis un card de căsătorie.

În acest scenariu, ai putea face sex cu oricine, în orice moment, și nu s-ar comite curvie, sau adulter, deoarece, cu oricine ai fi făcut sex cu, ar fi partenerul tău de căsătorie. Din punct de vedere tehnic, acest lucru nu ar fi considerat păcat, si atunci totul va fi sfânt și sfințit de Dumnezeu.


Având în vedere acest scenariu, la cat de absurd cum este, care este mai exact sensul căsătoriei în acest moment? Absolut nici unul. Prin urmare, în cazul în care poligamia nu este considerată un păcat, atunci căsătoria și păcatul adulterului nu înseamnă nimic. Din moment ce Dumnezeu este inițiatorul căsătoriei, atunci căsătoria cu siguranta are sens, iar poligamia este în mod evident calea omului de a încerca să eludeze păcatul său, prin lucrările sale. "Eu nu voi comite adulter - ma voi căsători cu 1000 de femei" a gandit regele Solomon. Ce absurd.

Acum, că ați vazut un argument logic împotriva poligamiei, să ne uitam la exemple de poligamie pe care le găsim în Scriptură. Ori de câte ori detaliile complicate ale relațiilor poligame s-au consemnat, au existat întotdeauna numeroase probleme. Avraam, Iacov, regele David, si regele Solomon toți erau în relații poligame. Toti plătit foarte mult pentru ele. În viața lui Avraam și lui Iacov, au existat întotdeauna resentimente amare, parțialitate, gelozia extremă (merge figura), durere și nemulțumire - toată lumea a plătit prețulLa regele David, cu planul său de a-l pune Urie Heteul pe linia intai a frontului de luptă fie ucis, așa incat David sa poata avea pe Batșeba ca o altă soție, sa încheiat cu o tragedie care a dus la moartea unuia dintre copii săi, și a fost chinuit pentru tot restul vieții sale. În ceea ce priveste regele Solomon, el a suferit cel mai rău soarta tuturor; înșelăciune în idolatrie pentru că soțiile lui l-au înșelat pentru a-l departe de Domnul.

În afară de argumentele logice care dezvăluie poligamia ca fiind păcat, și exemplele vii, Domnul poruncește ca bărbații lui Israel să nu se efectueze practica poligamiei în Deuteronom 17:17.

Deuteronom 17:17.
căci Domnul v'a zis: ,,Să nu vă mai întoarceţi pe drumul acela.`` 17 Să n'aibă un mare număr de neveste, ca să nu i se abată inima; şi să nu strîngă mari grămezi de argint şi aur.

Acum, ar trebui să fie evident că îngerii din ceruri nu au sex, și nu sunt căsătoriți, nici noi nu vom avea sex sau ne vom căsători, o dată înviati în cer. (Notă: nu există nici sex nici căsătorie, în cer - dar, în Noul Ierusalim, care este al doilea ceru, există, probabil, pentru că Isaia menționează vor fi copii acolo). Nu am ajuns nicăieri, sau am doar rătăcit subiectul? Da.

În concluzie, unii îngeri au venit pe pământ și au făcut sex cu oamenii și au avut descendenți, dar nu ar fi trebuit, iar acest lucru a fost un păcat pentru ei. Acest lucru este evident, judecând după faptul că ei au fost legati cu lanțuri în întuneric, în adâncurile iadului.

Îngerii nu ar trebui sa faca sex, dar acest lucru nu exclude faptul acestia nu sunt capabili de asta. Acesta este încă un concept confuz, deoarece pentru a concluziona că sunt în măsură să facă sex și să se reproducă, dar nu ar trebui, nu are sens! Am o altă teorie. Ștergeți sudoarea de pe fruntea voastra cu buretele si acceptati ideea!

0 comentarii: