luni, 21 februarie 2011

Conditia noastra

     Cred ca trebuie sa reflectam putin mai mult unii dintre noi,sa intelegem conditia noastra umana pe aceasta planeta.in primul rand ma adresez oamenilor care cred cu putere ca sunt religiosi si "cu frica de Dumnezeu",care merg mereu la biserica si se roaga: imediat dupa ce ai plecat de la biserica poate ai sa te duci repede acasa ca ai de taiat porcul,si nu vrei sa ratezi asemenea ocazie.Daca te intreb de ce faci asta,ai sa zici "asa a lasat Dumnezeu". Din pacate pentru tine "credinciosule",afla ca si tu esti animal.Diferenta dintre tine si animal este ca esti mai siret ca el,si ai o putere mai mare asupra lui pentru ca biblia iti da aceasta autoritate.Intr-adevar,biblia nu a oprit acest holocaust al animalelor.Totusi asta nu inseamna ca nu poti sa te opresti din ceea ce faci.Oare ce este mai tulburator si mai de neiertat decat crima? Poti face multe lucruri rele,insa a lua viata unei fiinte este cea mai odioasa fapta,pentru ca acea fiinta isi va opri cursul vietii din acel moment. Cum ai putut tu ca in decursul anului sa iti iubesti porcul si sa-l scarpini dupa urechi,ca mai apoi sa ridici cutitul asupra lui si sa-i iei viata? Asta te face criminal in ochii mei prietene.Indiferent de cat nu ti-ar pasa de parerea mea.

Daca ma adresez oamenilor care cred ca suntem animale si nimic altceva,parerea mea este ca suntem animale si ceva mai mult.Conditia noastra este de animal,intr-adevar: ambele,omul si animalul mananca,excreteaza,se bucura,se intristeaza,iubesc si urasc,si multe alte caracteristici care sunt lafel.Insa noi mai avem si salvarea.Salvarea de dupa apocalipsa.Ea insa poate fi si pentru animale,insa noi nu stim.Salvarea noastra, a "animalelor oameni",este singura diferenta dintre noi si oricare alt animal. Daca vrei sa dovedesti ca nu esti un animal inferior,ocroteste animalele inferioare,nu le transa in bucatarie.
    
           Am vazut aseara,la protv,un reportaj prezentat de Andreea Esca,despre un cal parasit de stapanul sau si lasat sa moara de foame,pentru ca nu ii mai era de niciun ajutor.Stateam si ascultam cat de revoltata este Andreea in timp ce prezenta,insa eu nu eram suparat de ce s-a intamplat cu acel cal,cat de suparat eram pe ea,si pe cei care erau aratati ca ajuta acel animal,parasit pe un camp de stapanul sau.Acel stapan merita o amenda usturatoare,cred autoritatile ,nu? Sa lasi animalul sa moara de foame.E oribil!!!!! Dar sa bagi un cutit in gatul animalului ca sa il mananci,e o fapta foarte buna..

0 comentarii: