miercuri, 26 septembrie 2012

Ce sunt Ingerii? Despre extraterestrii in Biblie





Conceptul de vizitatori din alte lumi extraterestre este o problemă importantă în aceste vremuri, pentru că ideea că există viață pe alte planete se va confrunta in mai multe credințe creștine fundamentale. În cazul în care existența dovezi ale vieții extraterestre devine un fapt adevaratvor te noi întrebări cu privire la originea vieții.  Creștinismul ortodox va suferi o dilemă extraordinară.

Biblia are multe de spus despre extratereștri. Se vorbește despre existența lor în multe versete, și menționează în mod expres despre alianța lor cu Satana.
Daca a-m face contact cu fiinte extraterestre, crestinii vor intelege ca pur și simplu daca există viață pe alte planete, nu înseamnă că paradigma creștină este falsă. De fapt, Scriptura pare să indice faptul că există viața în spațiul cosmic.
Termenii "ingeri", "ingeri cazuti", "demoni", "oștirile cerului", "stele", "creaturi", "fiii lui Dumnezeu", și "uriașii", de asemenea, cunoscuti sub numele de "Rafa", sau "Refaim ", care se referă la giganți. În cadrul acestor termeni se află cheia pentru deblocarea misterului a ceea ce sunt acestia.

Ce sunt ingerii?
Pot îngerii și extraterestrii să fie aceleași entități? Mulți oameni cred că îngerii sunt ființe spirituale pure, și nu pot avea forma fizică. Acest concept este derivat din legende antice, scripturi, și imagini cu ingeri ca fiind slăviti și sfinti, strălucind cu puterea lui Dumnezeu, si purtand haine albe luminoase strălucitoare. Oamenii nu cred că îngerii au nevoie de tehnologie, deoarece acestea au o putere innascuta, și sunt capabili de a merge oriunde, și de a face tot ce doresc, pur și simplu prin puterea mare de voința a lor. Ei sunt ca mesageri și paznici, protectori ai umanității facuti de către Dumnezeu Însuși pentru a ne ajuta.

Exraterestrii, dimpotrivă, sunt de obicei descrisi ca ființe fizice, cum sunt oamenii. Ei depind de o tehnologie extrem de avansată, care ii ajută în toate activitățile acestora. Exraterestrii nu sunt de obicei ganditi a fi ajutoare divine cu misiuni încredințate de Dumnezeu, ci mai degrabă, oameni de știință din alte lumi. Sunt extremi de inteligenti, probabil, mult mai mult decât oamenii, judecând după tehnologia lor. Unii oameni cred că sunt pur și simplu curiosi despre oameni, la fel cum si oamenii sunt curiosi despre ei. Alte persoane, în special cei care sustin ca au fost rapiti de extraterestri, cred că sunt extrem de terifianti, și răi în tratamentul abuziv pe care il au cu oamenii.

Cei mai mulți oameni cred îngerii sunt în cer, și demoni, (sau îngeri căzuți) sunt prinsi în iad. Exraterestrii, pe de altă parte, în cazul în care acestia există, sunt liberi să cutreiere în spațiul cosmic.Confuzie aici, vine de la faptul că oamenii, în general definesc rai și iad ca locuri spirituale, dincolo de realitatea noastră, în timp ce spațiul cosmic este în realitatea noastră.
Dar îngerii nu sunt singurele entități menționate în Scriptură că ar putea exista în cosmos. Chiar dacă îngerii sa spunem ca nu sunt exraterestri, Biblia enumeră alte entități care ar putea fi.

Puterea uimitoare a îngerilor.
Atunci când oamenii se gandesc la îngeri, de obicei, ei cred că sunt ființe puternice, care sunt capabile de a face lucruri care necesită un organism transcendent a tărâmului fizic. Îngerii din Scriptură sunt ființe puternice, într-adevăr. Un înger, de exemplu, a apărat Israelul împotriva armatei asiriene, distrugând cu generozitate 185.000 de soldati asirieni:

"În noaptea aceea s-a întâmplat că a ieşit îngerul Domnului şi a lovit în tabăra Asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii, şi când s-au sculat dimineaţa, iată erau peste tot numai trupuri moarte."

Acest incident a avut loc în urma unui litigiu între Ezechia, regele Iudeilor, și regele Asiriei.
În afară de distrugere în masă a armatelor și a orașelor ca Sodoma și Gomora, îngerii sunt, de asemenea remarcati pentru abilitatea lor de a zbura (Matei 28:2, Apocalipsa 14:6), teleporta (Fapte 5:19-23), transmite mesaje în persoană (sau înger, dacă vreți) și psihic în vise (Luca 1:13, Matei 1:20, Geneza 31:11) 1. Ei pot, de asemenea, binecuvânta si vindeca persoane (Ioan 5:2-6), de a blestema oameni cu orbire (Geneza 19:1-3), si muțenie (Luca 1:20). Toate aceste competențe indică entități de o natură supranaturală, spirituală. În plus, Psalmii 104:1-4 și Efeseni 6:12 indică faptul că îngerii sunt ființe spirituale, într-adevăr.

Efeseni 6:12
Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.

Nu este neapărat obligatoriu ca îngerii sa fie strict ființe spirituale. Îngerii în Ezechiel 1:4-14, de exemplu, au fost îngeri înconjurati de flăcări, dar nu sunt nici pe de-aproape de aspectul uman al îngerilor care au distrus Sodoma și Gomora. Printre oameni, au fost de obicei confundati cu barbati.


Ezechiel 1:4-14
4 M'am uitat, şi iată că a venit dela mează-noapte un vînt năpraznic, un nor gros, şi un snop de foc, care răspîndea de jurîmprejur o lumină strălucitoare, în mijlocul căreia lucea ca o aramă lustruită, care ieşea din mijlocul focului.
5 Tot în mijloc, se mai vedeau patru făpturi vii, a căror înfăţişare avea o asemănare omenească.
6 Fiecare din ele avea patru feţe, şi fiecare avea patru aripi.
7 Picioarele lor erau drepte, şi talpa picioarelor lor era ca a piciorului unui viţel, şi scînteiau ca nişte aramă lustruită.
8 Supt aripi, de cele patru părţi ale lor, aveau nişte mîni de om; şi toate patru aveau feţe şi aripi.
9 Aripile lor erau prinse una de alta. Şi cînd mergeau, nu se întorceau în nicio parte, ci fiecare mergea drept înainte.
10 Cît despre chipul feţelor lor era aşa: înainte, toate aveau o faţă de om; la dreapta lor, toate patru aveau cîte o faţă de leu, la stînga lor, toate patru aveau cîte o faţă de bou, iar înapoi, toate patru aveau cîte o faţă de vultur.
11 Aripile fiecăreia erau întinse în sus, aşa că două din aripile lor ajungeau pînă la cele învecinate, iar două le acopereau trupurile.
12 Fiecare mergea drept înainte, şi anume încotro le mîna duhul să meargă, într'acolo mergeau; iar în mersul lor nu se întorceau în nici o parte.
13 În mijlocul acestor făpturi vii era ceva ca nişte cărbuni de foc aprinşi, cari ardeau; şi ceva ca nişte făclii umbla încoace şi încolo printre aceste făpturii vii; focul acesta arunca o lumină strălucitoare, şi din el ieşeau fulgere.
14 Făpturile vii însă cînd alergau şi se întorceau, erau ca fulgerul.


 
Inspiratie dupa cartea "Extraterestrii in Biblie".

0 comentarii: