sâmbătă, 13 octombrie 2012

Teoria îngerilor setiți din Biblie




Mulți teologi a-i timpului recent, au avut mari dificultăți în a accepta posibilitatea ca un înger se poate imperechea cu o ființă umană, și să poarte o sarcina. Ciudat că mass-media ar accepta asta, în timp ce teologii, în general, își bat joc de ea. In filmele ca Michael, și City of Angels, acest fenomen este descris, dar din păcate e aruncat într-o lumină înșelătoare. Ambele aceste miscari glorifica această activitate satanică.

Următorul fragment este preluat din NIV Study Bible, comentariul biblic cu privire la Geneza capitolul 6:

"" Fiii lui Dumnezeu "a fost interpretat aici (Geneza 6), a se referi fie la îngeri, fie la ființe umane. În astfel de locuri, ca Iov 1:6, 2:1, se referă la îngeri, și, poate, de asemenea, în Psalmul 29.: 1 (unde este tradus "cei puternici"). Unii interpretatori , fac referire la Iuda 1:6-7 cu trimitere la îngeri.
Alții, însă, susțin că, casatoriile și coabitarea între îngeri și ființe umane, deși de obicei menționată în mitologiile antice, sunt excluse cu siguranță de însăși natura ordinii create (Marcu 12:25). În alte parti, expresii echivalente cu "Fii ai lui Dumnezeu" se referă adesea la ființele umane, (vezi Deuteronom 14:1, 32:5; Psalmii 73:15, Isaia 43:6; Osea 1:10 , 11:1; Luca 3:38;. 1 Ioan 3:1-2, 10).
 Fiii lui Dumnezeu, eventual se referă de la oameni evlavioși, și "fiicele oamenilor", la femei păcătoase (în mod semnificativ, acestea nu sunt numite "Fiice ale Dumnezeu ", probabil de la linia lui Cain). Dacă este așa, contextul sugerează că Geneza 6:1-2 descrie căsătoriile mixte a setiților, (" Fiii lui Dumnezeu ") din Geneza capitolul 5, cu Cainiții (" Fiice ale oamenilor ") din Geneza capitolul 4, indicând o defalcare în separarea celor două grupuri.
O altă sugestie plauzibilă este că "Fiii lui Dumnezeu" se referă la figuri regale. Regii, au fost strâns asociati cu zei în Orientul antic."

În cazul în care Fiii lui Dumnezeu din Geneza 6 nu sunt îngeri, atunci e mai ușor pentru cei mai mulți oameni să accepte, dar argumentul în favoarea fiilor lui Dumnezeu ca fiind îngeri este mai credibilă, în opinia mea. Sunt mai multe dovezi bibliceca "Fiii lui Dumnezeu" din Geneza 6 sunt îngeri.

1 comentarii:

Unknown spunea...

... ai timpului ...